Deurmaat bepalen

De eerste stap voor opdek en stomp

Om de juiste maten te bepalen, moet je de kozijnopening opmeten (zie figuur 1). Je neemt de maat op van sponning tot sponning. Dus van het gedeelte van het kozijn waar de deur in valt.

  • Voor de hoogte meet je zowel de linker- als de rechterzijde. Wanneer je nog een stofdorpel (drempel) wilt aanbrengen, moet je met de hoogte daarvan natuurlijk rekening houden.
  • De breedte meet je op drie verschillende plaatsen; onderaan, in het midden en bovenaan het kozijn. Er kunnen in de kozijnopening namelijk maatverschillen bestaan.

Figuren_1_tm_4

Opdekdeur meten

Bij vervanging van een bestaande deur kun je ook gewoon de oude deur opmeten. Ga uit van de hoogste zijde (inclusief opdeksponning) voor het bepalen van de hoogtemaat (zie figuur 2). De smalste zijde kun je gebruiken voor de breedtemaat (zie figuur 3).

  • Breedte: ga uit van de minimale maat die je hebt gemeten (zie figuur 1). Trek van dat meetresultaat ca. 10 mm af om de juiste breedtemaat van je deur te bepalen.
  • Hoogte: ga uit van de maximale maat die je hebt gemeten (zie. figuur 2)

Paumellehoogte bij opdekdeuren

Doors4Life levert drie verschillende deurhoogtes, namelijk 201,5 cm, 211,5 cm en 231,5 cm. De deuren met de hoogtes 201,5 cm en 211,5 cm hebben twee paumellegaten. De deur met de hoogte 231,5 cm heeft drie paumellegaten. De standaard posities van de paumellegaten kun je meten vanaf de bovenkant van de deur.

Stompe deur meten

De stompe afgelakte deuren worden in standaardmaten geleverd. Wij adviseren stompe (afgelakte) deuren te laten inmeten en monteren door een vakman. Bij vervangen van een bestaande deur kun je ook de oude deur opmeten en passende of grotere standaardbreedte- en -hoogtematen aanhouden zoals hiervoor beschreven.

  • Breedte: ga uit van de maximale maat die je hebt gemeten (zie figuur 1). Trek van dat meetresultaat 6 mm af om de uiteindelijke (grotere) standaardbreedtemaat van de deur te bepalen.
  • Hoogte: ga uit van de maximale maat die je hebt gemeten (zie figuur 1). Trek van dat meetresultaat 3 mm af plus de gewenste ruimte onder de deur om de uiteindelijke standaardhoogtemaat van de deur te bepalen.

hondjeAlle afgelakte stompe deuren:

  • worden standaard geleverd met een luxe montageset;
  • hebben standaard schuin afgewerkte deurkanten (zie figuur 4);
  • zijn niet te gebruiken als schuifdeuren.